Compare Listings

Hapat qe duhet te ndiqni per blerjen e apartamentit me kredi.

Hapat qe duhet te ndiqni per blerjen e apartamentit me kredi.

1.Takoni nje konsulent per percaktimin e kerkeses tuaj.

Nese keni vendosur te bleni nje apartament ne Tirane eshte e rendesishme qe paraprakisht te beni nje takim me nje konsulent imobiliar per te marre nje informacion per tregun, cmimet opsionet e mundeshme. Nje takim me nje konsulent do ju ndihmoje per te gjetur alternativat me te mira per ju, ne vleren me te mire dhe ne kohen me te shkurter pasi konsulentet kane informacion per cdo prone qe eshte ne shitje, per detajet e ndertimit dhe nese nje prone mund te blihet ose jo me kredi.

2. Te merrni nje paraparovim nga banka

Duke qene se menyra juaj e blerjes eshte me financim nje takim me analistin e kredise do ju ndihmonte te merrnit nje paraprovim nga banka per gjendjen tuaj financiare.

 

3. Pergatisni dokumentat.

Per te marrë nje opinion paraprak nuk eshte e nevojshme qe te jene te gjitha dokumentat por sa me shume te dhena ti jepni analistit te kredise aq me te qarte eshte per te gjendja juaj financiare dhe vlera e kredise qe mund t’iu aprovoj.

Pergatitja e dokumentave ju shkurton dhe kohen e procesit te blerjes ne momentin qe ju vendosni te blini nje apartament. Me poshte po ju listojme dokumentat qe ju duhen per nje para aprovim:
• Statemant bankar
• Vertetim pune
• Historiku i kredive te mepareshme
• Te ardhurat nga biznesi

4.Percaktoni buxhetin tuaj.

Nje paraaprovim nga banka ju ndihmon per te percaktuar buxhetin maksimal qe ju mund te investoni per blerjen e apartamentit. Ky eshte momentin per nje ritakim me konsulentin tuaj imobiliar per te percaktuar buxhetin qe do investoni dhe per te marre nje orientim nga agjenti per zonat qe mund te blini me kete buxhet.

5.Filloni te shikoni apartamentet e prezentuara nga konsulentet.

Te kerkuarit per apartament eshte pjesa me interesante e procesit te blerjes pasi ju e imagjinoni jetesen ne cdo apartament qe shikoni.
Selektimi i apartamenteve paraprakisht nga konsulenti juaj e ben dhe me interesant procesin pasi ne kohe te shkurter pasi ju shikoni alternativat me te mira per ju dhe familjen tuaj duke menduar thjesht nese eshte shtepia perfekte per ju pasi per te tjerat kujdeset konsulenti. Ju vendos ne dispozicion te gjitha informacionet per apartamentin dhe objektin, ju organizon takimet, ju ndihmon me kontrollin paraprak te dokumantacionit te prones.

6. Beni nje oferte.

Le te themi qe ju e gjetet apartamentin perfekt per ju. Eshte koha qe bashke me konsulentin tuaj te uleni te bisedoni per termat dhe pse jo per nje oferte per blerjen e apartamentit.

Nje diskutim, nje analzie nga konsulenti juaj do ju ndihmoj qe ju te beni oferten me te mire per te blere apartamentin qe ju ka pelqyer.

7.Finalizo kredine.

Kur oferta juaj eshte pranuar nga pala shitese atehere eshte momenti qe ju te kontaktoni perseri agjentin e kredise per te filluar procedurat dhe per te zgjedhur programin me te mire per ju per te paguar kestet. Ne kete moment agjenti i kredise pasi te kete filluar aplikimin per kredine do t’iu kerkoj qe nje vlersues i bankes te shikoj apartamentin dhe te vendosen ne dispozicion dokumentat e prones si meposhte:

• Certifikate pronesie
• Kartele e rifreskuar
• Origjina e Prones
• Harta treguese
• Planimetria.

 

8.Pergatiu per te jetuar ne apartamentin e ri.

Nese keni dorezuar te gjitha dokumentat ne banke dhe keni firmosur kontratat duhet te prisni vetem pak dite qe apartamenti te behet i juaji. Tani eshte koha per te menduar si do e arredoni apartamentin tuaj.

Related posts

6 Arsye pse të bëhesh Agjent Imobiliar!

  A jeni gati për pavarësi? Atëhërë kjo është puna për ty! Ne të gjithëve na...

Continue reading

6 mënyra të thjeshta për ti dhënë jetë dhomës tuaj pa bërë ndryshime të mëdha!

Dëshironi ti jepni më shumë jetë dhomës tuaj, por nuk dëshironi të harxhoni shumë kohë?...

Continue reading

‘’5 arsye pse duhet të blini një apartament në fazë ndërtim!’’

Nëse keni kohë që po kërkoni të bëni investimin e duhur për pronën tuaj të jetës, ju...

Continue reading